i en stad som får en att bli större än man är.

Först av allt - GRATTIS PÅ MORS DAG VÄRLDENS BÄSTA MAMMA! Hoppas du har en riktigt bra dag där hemma och det känns bra att kunna säga att vi snart ses :)

Ja, söndag då! Varit i Side i en vecka nu, shit vad tiden går fort ändå! Varit ganska dåligt väder de senaste dygnet. Igår så var det nog århundradets regn- och åskoväder. När jag kom tillbaka till Side från Alanya så började det spöregna verkligen, översvämningar överallt och så fortsatte det hela natten och morgonen. Sen så sprack det upp och nu är det fint och sol igen!

Igår så knackade S på och vi gick och åt på ett ställe med Nadia och Jennie. Fick pröva en kycklinggryta, typiskt turkisk maträtt och den var super! Med lite ris till så var det grymt gott :) Sedan hyrde jag en billig bil och körde till Alanya för att träffa Anne! Det var riktigt kul, inte sett henne sen strax före jul när hon åkte hem från Tenerife - och shit vad fint de bodde :) 


Drog in mot Alanyas hamn och då var det ett riktigt stort tåg, eller parad kan man väl säga. Massa barn som representerade olika länder, trummor, dans, sång och det var riktigt nice faktiskt måste jag säga! Kom ner till hamnen sedan, första gången jag varit där sen 2007 med grabbarna bus! Härliga minnen ;)

Såg årets match igår också: FC Barcelona - Manchester United. Det blev aldrig någon riktig nerv då United egentligen inte hade någonting farligt mer än sitt mål, skapade ingenting utöver det. "Tråkigt" att inget lag kan bjuda upp till match mot Barcelona. Sjukt värda sin Champions Leauge-titel och kan inte se något lag som är bättre än Barca. Får citera min kära kollega Morten Wraae:
"Okay, Man Utd, I er verdens bedste - Barca er bare fra en anden planet"

Idag så började dagen med en frukost, sedan lite "The mentalist" och sen en lunch med S, Minna och Nadia på Liman. Gick tillbaka till hotellet sen, kunde inte låta bli att kika lite jobbgrejer och sen chill igen tills vädret blev bättre. Frida kom förbi och sa hej, så vi ska nog hitt på något ikväll =)


Kommer du ihåg, Per?

Nu sitter jag på LiMAN och ser på FCK - Aalborg. FCK som ska lyfta bucklan och 32 000 fans ska få hylla Johan Wiland och de andra danska mästarna! Aab kämpar för sin existens och få förlita sig på att Lyngby, Randers och Esbjerg inte vinner sina matcher. Spännande upplösning i alla fall!

Nu kom Frida med tio gäster på sin City Walk - spännande att se :D haha! Ciaao!

Förövrigt, kommer till Sverige på onsdag natt. Är hemma till söndag kväll - hoppas hinna träffa de flesta av er underbara människor hemma :)

that's it. i'm quit. i'm moving on.


Mors dag på söndag - glöm inte det nu!

En riktigt trevlig med Sjöblom har denna torsdag varit. Vi drog till Manavgat och shoppade, övade stopp-och-vänd-teknik när vi gått vilse säkert 300 gånger. Köpte jordgubbar, frukt och annat gott, sen drog vi tillbaka till Side. Tog en siesta vid poolen. Drog ut och shoppade i Side och sedan blev det en lugn och fin kväll.

Sitter nu här. Skrivit en snabb matchrapport efter Elfsborgs viktiga bortaseger mot DIF. Tacka Lasse Nilsson för det. Hörde att Anders Svensson höll landslagsklass ikväll också! I alla fall om han tillhört San Marino.

Imorgon blir det Water Park i Alanya - blir nice. Kvällen fortsätter med bra musik och mycket tankar tror jag. Får panik över de val som ska göras i nästa vecka. Det är inte kul alls faktiskt och kan inte hålla fokus på något annat. Vem vet nu hur livet ser ut i höst och vinter?

I alla fall! Funderar på att köpa en MacBook snart. Det vore så sjukt nice att ha istället för den här saken. Men vi får se!

Sov gott nu alla.

...och titeln på inlägget är en låt. Har inget direkt att göra med någonting sådär..! 

feeling a little bit alone tonight.

i still haven't found what I'm looking for.

                              Blue Village Exotic Aquamarine - Hurghada, Egypten

Mitt projekt med "chillaxing" går vidare - och visst tusan går det bra också! Har under projektdag tre i Turkiet jobbat hårt på det. Sov ganska länge, till och med missade frukosten för andra dagen i rad! Dock var det andra saker under gårdagen som gjorde att jag inte var superhungrig på morgonen..!

Men sedan bar det iväg mot Side Beach Club och det var riktigt nice. Träffade S och Minna där, sedan så kom fler personer dit som Sjöblom, Moa, Anna, Ludvig, Emma och Frida. Åt en riktigt god kycklingsallad till lunch, billig var den också! Sedan blev det faktiskt lite moln..så då ägnade vi oss åt lite strandfotboll som komplement - fick väl duga..! ;)

Därefter gick vi runt lite i Side och tjejerna shoppade litegrann. Sitter nu och har betalat lite räkningar och ser ut över havet och solnedgången. Hör suset från vågorna och ja, det är superbra :)

Ikväll blir det lugnt och fint, vi får se vad som händer faktiskt. Ska gå upp och ta en dusch snart och kanske se ett avsnitt "The mentalist". Har streamat ner åtta nya avsnitt nu..såg fem igår kväll så!

Sen var de det här med ansökningar till W11/12 också. Några förslag? Helt plötsligt tänkte jag om totalt och så dök Egypten upp i huvudet. Skjut mig?

Imorgon ska jag och Sjöblom dra på en mini-roadtrip! Återstår att se vart den bär av men shopping och en nice dag ska det bli i alla fall - super!

Vill också göra en rättelse från häromdagen. Under Göteborgsvarvet i lördags stod min kompiiis Johan Magnusson för en enastående prestation genom att springa loppet på 1h 45min 29 sekunder. De e sjuukt bra jobbat!! Man brukar säga att en Allsvensk spelare springer en mil på ungefär 42 minuter så snart är du där kompis!

Ta hand om er nu!

professional is what professional does.

Gårdagskvällen var vild! Först på guideboendet efter tio minuters övertalning för att passera "vakten" i receptionen. Till slut tog han mitt körkort i pant och jag fick gå upp. Sen till Aphrodite i Side Antik, en superskön klubb hade det blivit under bar himmel. Bra musik, uppträdanden, priser i baren och hela eventet var riiktigt bra! Alla fick varsin ballong också och i botten av snöret var det fastknutet ett tomtebloss. Sedan tände alla sina och släppte mot himlen - fint!

Idag bara en lugn och fin dag med lunch när tjejerna hämtat mig. Sedan chill vid poolen med S, de andra och Sjöblom - riktigt kul att han är här nere också!

Har fått en del frågor redan om mitt arbete, eftersom vi nu söker nya förmågor till vintersäsongen. Det är bara att söka. De viktigaste sakerna jag ändå tror man ska ha med sig när man söker är följande:

Personligheten - superviktig att man är serviceminded osv.
Stresstålighet - det är stressigt ibland, bara klara av att hantera det.
Retorik – skapa förtroende hos gästerna genom sitt tal.
Hemmakär - då är det tyvärr inget för en. Men tro mig, tiden går såå fort!
Viljan att lära – mycket rutiner och praktiskt.
Lättsam - kunna bjuda på sig själv
Flexibilitet - arbetstiderna är inte fasta och det är ganska många ändringar på en vecka.

Men jag säger som jag brukar nu. Följ dina drömmar, en dag är det för sent att utforska dem. Det är svårt att ta sig ur den trygga bubblan man lever i hemma - men tro mig, det är så värt det! Riktiga vänner finns kvar, i alla fall mina underbara vänner! Familjen likaså. Får du chansen att åka - GÖR DET! Fungerar det inte så kan du åka hem igen! Men tro mig, du utvecklas såå mycket som person och träffar så många helt fantastiska människor!


Ångra hellre de saker du gjorde än de du inte gjorde!
Sjöblom och jag är aktiva inom "chillaxing"

angel of harlem.


Manavgatfloden

Så! Då är man i Turkiet då! Efter en trevlig flygtur igår, via Düsseldorf, så landade jag vid klockan 21:15 på Antalya igår kväll Flög med Condor-airlines och det var riktigt bra måste jag säga. Snabb service och bra med utrymme. Flög i ett Boeing 757-300, det vill säga ganska stort flyg, och det var inte fullt varken på väg eller från DÜS.

Kom sedan till AYT. Virrade runt lite på flygplatsen men sedan så träffade jag S i departure, så nice att se dig igen efter ganska lång tid :) Sen åkte jag en buss med de som kom från Oslo och hamnade i Side vid strax efter halv tolv. Där stod en hel välkomstkommitté och väntade! Frida, Emma, en annan kollega som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på just nu. Och så Moa så klart! Shit vad nice! Inte sett henne sen i oktober så..awesome!

Därefter kom jag till hotellet efter att fått transport av tjejerna. Blev väl mottagen med kaffe, bärhjälp och sedan upp till rummet. Ett fint rum med havsutsikt och ja, riktigt bra faktiskt! Sedan blev det ganska fort sömn efter en lång dag.

Vaknade vid klockan 4, eller rättade sagt vid soluppgången. Är ju i ett land med automatisk väckarklocka så..men kunde somna om igen tills det var dags att vakna och gå upp för dagens äventyr. Efter en frukost precis vid havet tog jag en taxi till Side Hill, åkte fel, men kom till slut fram och träffade S igen för dagens utflykt hon skulle köra. Dagen gick mot Manavgat, en shopping och båtutflykt - riktigt nice måste jag säga! :D

Sen kom vi tillbaka, såg huset där de har kontor i och sedan gick jag tillbaka till Yali där jag nu står i hotellbaren med datorn och en kopp kaffe igen som de så snällt bjöd på! Och nu kom det en kaka också! :D

Ikväll blir det lite festligheter med guiderna här - kommer bli riktigt nice måste jag säga!

Vi hörs imorgon igen vettja :) 

where the streets have no name.



Då var det dags då! Imorgon tar jag flyget till AYT via det underbart härliga Düsseldorf! 3 timmar till Tyskland, vänta en stund och sen tillbaka 3 timmar söderut igen. Jag ser Turkiet på andra sidan vattnet, haha, men men det var enda alternativet nu och det är väl alltid kul att flyga litegrann? Sen jag blev guide har jag alltså flugit 11 rutter, 12:e och 13:e imorgon! Börjar kunna det här, haha!

Annars så vart vi i Kolymbia igår, hälsade på vårt södra team och BV. Riktigt nice :) Sen drog vi till Faliraki och därefter till Rhodos stad igen. Riktigt bra kväll så tack för det!

Idag har det varit en lugn och skön dag måste jag säga. Vaknade ganska sent, såg lite "The mentalist" innan jag gick och var onyttig på McDonalds. Träffade halva solresor-teamet där (Elin och Zandra) och det är nog första gången som jag sett några bli arga på Donken. Två gäster som blev supersura över att det tog sån tid. I Grekland tar man nämligen massa beställningar, sen står alla och trängs och väntar, och sen får man maten. Lalleri!

Sen gick vi faktiskt och fikade på Kringlan, riktigt nice. Därefter hem och packa! Nu på kvällen så åkte jag och Ellen ut till vårt hotell och såg deras kvällsshow som hotellets animationteam hade gjort. Intressant! :P

Får även passa på att hylla mina kära kamrater, Oskar Pålsson och Johan Magnusson, som sprang GBG-varvet idag på strax över 2 timmar - bra kämpat!

Nu så skriver jag inte mer, ska sova lite tror jag. Så vi hörs väl när jag kommit till Düsseldorf eller AYT, det löser sig! Sov gott på er nu :)

me, you and my medication.


Tyckte bara den var lite kul..!

Idag har jag varit runt på en utflykt, nice de! Vi studerade ö-rundturen och det var faktiskt en riktigt riktigt bra utflykt idag :) Jag, Pernille, Josefine och Terese hade en bra dag med bra guidning, god mat, många skratt och en glass i solen som var riktigt fin idag!

Vädret förövrigt, det börjar ta sig nu kan man lungt sagt säga! Den här veckan har varit riktigt fint, med varma vindar, härligt stekande sol och till och med en sväng till stranden. Jag tog första doppen i medelhavet också, det ni! Jag menar, det var inte så jäkla kallt egentligen..runt 20 grader skulle jag tro så som en tidig sommardag i Sverige kan man säga :)

Ja, vad ska jag säga mer? Snart lite semester, jag längtar faktiskt riktigt mycket måste jag säga!

Nu ska jag nog se någon film eller något så..ta hand om er så hörs vi snart igen!

can't you feel us growing stronger.



Att kunna avsluta arbetsdagen med att snöra på sig skorna, på med shorts
och linne. Höra de lätta vågorna slå mot strandkanten. Se solnedgången gå ner
över det vackra Turkiet och bara känna känslan av en sommarvärme på 25 grader.
Det är livskvalité och vardagslyx, kära ni.

6 dagar kvar!

something good can work.


Ja folket! Allting bra där ute hoppas jag? Här är det stilla lugnt och helt okej! Har haft service / service / service / likvidering och halvfri idag, det har varit bra. Fick klippt mig idag också, riktigt nice! Gick till en lirare som heter Jukka, grymt trevlig svensk som kan finska, skåning som bott i Göteborg! Skön mix, bra var han på att klippa också och helt okej pris!

Igår var jag och några ut teamet i Marmaris, studerade utflykt. Fick köpt en fotboll :D Joakim blev glad då! Fick också träffa Marianne från TFS och åt en god lunch med henne och Katarina där. Sjukt god sallad måste jag säga! Sedan såg vi lite hockey, dock bara två perioder innan jag gick hem och stensomnade. Sverige vidare - kul! Men visst är det åt helvete med VM varje år och i maj!? Äh, lägg det så det är två år mellan VM och OS och i december eller någonting!
 
Så ska vi snart söka vinterdestination. Kan börja med att säga ett stort GRATTIS till Morten som kommer bli DM i Mexico i vinter - så sjukt värd det! :) Sen får vi se vart man ska söka då...! Se på videon över, ge feedback! Även om ja vet att många vill att jag kommer hem, och det beslutet är långt ifrån taget, men ser de inte nice ut? SKRIV KOMMENTARER :)

10 dagar kvar - meganice! ;)

du är resan som jag velat ska ta fart.


En ögonblicksbild från Rhodos. Tyckte det blev ett så fint kort när jag gick hem från kontoret innan. I bakgrunden ser man Turkiet som ståtligt reser sig i horisonten, vackert!

Kom precis hem, varit en ganska lång men helt okej dag! Flygplatsen flöt på bra, nöjda gäster trots en del strul med bagage! Det är intressant det här med bagagen, att det ska vara så svårt att ha det som överallt annars..ett flygs bagage kommer upp på ett bagageband..det är inte direkt rymdteknik!

Ligger och lyssnar på Winnerbäck nu, han är verkligen kungen av allt typ. Det bästa med Lasse är att han är bättre live än i studio, mer eller mindre i alla fall :)

Funderar på att gå och ta en fika faktiskt. Vi har ett nice ställe här som heter "Kringlan". Det är ett svenskt café som har det mesta som man kan hitta i Sverige på fik! Ni vet, det här med fika är nog någonting som faktiskt bara existerar i Sverige. Sen att man kan ta en kaffe, det är självklart, men inte just en fika !

Imorgon är det välkomstmöte igen, nice! Det kommer nog gå ännu bättre nu när man inte är ringrostig, förra gången var det ändå en månad sedan jag hade välkomstmöte! Med imorgon så.. =) Sen kick-off part II - afterski är temat för mitt team för dagen, blir nog bra får man säga!

Får även passa på att säga grattis till Milan, Manchester United och Barcelona - de tre största lagen i Europa och världens nu som alla kommer vinna sin liga, om inget totalt oförutsett händer. Zlatans Milan vann Scudetton igår, så sjukt sköna glädjescener som utspelade sig i Rom igår - det är magiskt :)

Ta hand om er nu vettja - nu signar jag ut för ikväll! 

Du är resan som jag velat ska ta fart
Du är gåtan som jag aldrig löser klart
Du är början på nåt nytt och nånting underbart
För mig, för mig, för mig

waiting on the world to change.



Då har det gått sådär lång tid sedan jag uppdaterade här igen, det får jag be om ursäkt för, men har varit en hel del annat att göra de senaste!

Så vi gör en repris igen och uppdaterar på en lördag, det vill säga en hel vecka sedan jag skrev något, det är INTE okej, fy skäms Joakim. Idag har det varit en lugn dag kan man säga! Vi var ute igår och det blev sent men det var helt okej, vart halvledig igår och helledig idag så sköönt! Åkte och handlade lite på Carrefour, det har varit dagens största ansträngning.

Ikväll är vi inbjudna till en restaurang och bar som vi kommer samarbeta med under säsongen. De bjuder oss på buffémat och lite god dryck, blir nog trevligt får vi hoppas! Igår var vi också på en bjudning, liten och trevlig där vi fick lite information från en annan samarbetspartner! :)

Annars, vad har hänt? Det har varit en vecka med en hel del service och fix, skönt att vara ute och träffa massa härliga gäster! I onsdags skulle vi till Marmaris också, men det blev inställt så vi gör ett nytt försök på onsdag, haha! Sen blir de ju Turkiet snart igen, ser ja verkligen fram emot =)

Ser ut att vara underbart vårväder hemma också, njut! Här är det helt okej, blåser lite mycket ibland men så är det, i sommar lär vi bara önska att det alltid blåste mer, haha!

Nu blir det lite mer the mentalist innan det är dags att åka mot middagen! Ha en fin kväll :)
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!