and you give yourself away.

Lördag. Orkar inte riktigt skriva så mycket egentligen. Hade min första utflykt här nere på Rhodos igår, Grekisk afton. Det var riktigt trevligt och gästerna / kollegorna var nöjda, bra!

Idag har det varit kortege i Borås! Inte för att jag kanske tycker att det är såå mycket att missa, just kortegen (var roligast när man själv var med i den), men det känns lite konstigt att missa den i år. Det är nog första året på..jag vet inte hur länge? Alltid sett den nästan!

Annars så har det varit en del jobb idag, men vart halvledig så var hemma vid halv fyra. Somnade en stund, sedan har det blivit "The mentalist" för hela slanten, det är ju bara så bra! Och nu har jag fått 23 nya avsnitt i säsong 2. Någon som har säsong 3? Får nog bli en tre-fyra avsnitt till innan det är dags att sova! :)

Ja, vad ska jag skriva annars? Längtar till slutet av maj, saknar dig, S!

you took the words right out from my mouth.



DAY OFF! Det är faktiskt riktigt nice måste jag säga! Fick sova länge för en gång skull, sen såg jag slutet av någon film på TV och sedan något steg-för-steg program i hur man tog hand om bebisar, haha! Därefter en löptur mot gamla stan, ner mot västra kuste, över till östra kusten och sedan genom stan innan jag kom hem.

Träffade vår hotellägerska också, ska försöka kirra rum till er boys! Vore nice, tror de ligger på samma våning som jag bor på också, det vill säga gräddhyllan!

Nu ska jag snart gå ut på stan en sväng, se om jag kan hitta lite roliga butiken och också äta någonting till lunch, det blir nog gott. Skrev med Englund lite och så skrev han:

[12:00:53 PM] Andreas E: jag vill käka grill buffe på viva
[12:01:03 PM] Joakim Johansson: jaaa, de vore awesome ju :(
[12:01:26 PM] Andreas E: kom hem
[12:01:31 PM] Andreas E: komhem.nu

Hade det bara varit för grillbuffén, som vi mer eller mindre åt sönder hela sommaren, så hade jag kommit hem direkt! Shit vad nice den var, men man kan inte få allt i världen så, ser fram emot när ni kommer hit och gör Rhodos osäkert :)

Imorgon ska jag ha min första service här nere på Rhodos, eller rättare sagt, det är två stycken på fyra olika hotell. Men det ska bli skönt också att komma igång lite mer. Snart semester dock, blir nog så att den hamnar rätt tidigt men ser fram emot det såå mycket.. :)

Nej, nu ska jag göra någonting annat. Ta hand om er!

Wish you were here..!

when we were beautiful.




Idag har det varit flygplatsdag och vi har fått våra första norrmän hit - VELKOMMEN TILL! Det var skönt att äntligen få dra på sig sin transferuniform igen! Snart tillbaka igen till flygplatsen, kommer gå bra får vi hoppas helt enkelt.

Följer Elfsborg nu mot Malmö FF. När inte anfallarna eller mittfältarna gör mål, då får Andreas Augustsson gå in och ordna till det. Mer oroväckande att Jesper Christiansen fått utgå med förmodad skada, men Haglund kan tacka sin lyckliga stjärna för att Ante Covic fortfarande finns kvar i truppen, en målvakt jag tror skulle platsa som förstemålvakt i 10 av Allsvenskans lag. 3-0 mot regerande mästarna är fantastiskt bra, men håll fötterna på jorden nu Elfsborg..

Ni kanske undrar om bilden ovanför här? Jo, det var för det att jag och S skypade lite, och ibland så hackar de till lite i ljudet och så vidare. Men jag berättade att jag var så glad, för att vi beslutat oss för att spela fotboll minst en gång i veckan på BV, och att det fanns ljus på planen så det inte gjorde något att det blev mörkt. Skype fick då till det och S hörde "juice på planen". Det var riktigt kul, haha!

Nej nu ska jag skriva en matchrapport och sedan bara ta de lite lugnt innan det är dags för mer jobb. Ta hand om er!

home is where your heart is.



Jaha, då var det lördag då. Vad har hänt sen senaste update? Tre dagar...hmm..ska tänka lite! I onsdags var vi på utflykt och studerade öturen. Vi åkte runt, fick se en hel del olika saker och ja, den var helt okej! I torsdags så var det återigen utflykt, denna gång till Lindos och Rhodos gamla stad. Lindos var riktigt mysigt måste jag säga!

Vi åkte dit ner, det var en tidig morgon, men väl där var vi ganska tidiga om man jämför med övriga busslaster. Så gick vi runt, upp på det här gamla templet..ska nog allt veta lite bättre men undra om de inte hette Akropolis? I alla fall..sen gick vi i Lindos en stund, tog en fika och så vidare, trevligt! Sen begav vi oss mot Rhodos stad där vi åt lunch och strosade runt inom Gamla stan, nice!

Igår så studerade jag och Sannie hotell, det var också helt okej! Blir mycket studerande så här i början av säsongen..men bra att vara påläst. Ska faktiskt på en fin tur på måndag, hoppas jag, till vår grannö Symi! Av bilderna att döma så är de suuperfint där, ska lägga upp på måndag kväll!

Home is where your heart is. Ja det är en låt med the Sounds som jag inte har hört innan i alla fall. Men den stämmer in så himla bra. Vart är hem egentligen? Klart att hem-hem är hemma, ni förstår vad jag menar. Samtidigt, i det här yrket så blir man ganska osäker på vart ens hem är just nu för stunden. Då stämmer det bra "hem är vart hjärtat är", men när man inte vet vart hjärtat är eller vill då?

Home is where your heart is
Find where you belong, start to take
control, show a little soul
Then you feel who you are

jag har väntat på ett regn.


Jag och Sannie när vi kom till Grekiska aftonen

Halvfri och grekisk afton idag. Det var vad som stod på programmet! Har haft en skön vilodag, behövde det och jag tror jag behöver ett tag till när jag bara tar de lugnt. Så började dagen med att prata med S, sedan gick jag ut och sprang en stund, måste hitta någon bra löprunda..! Sen hem, lagade lite lunch! Idag bestod den av pasta al dente med en gorgonzola-sås, toppad med lite mozarella. Till det färskt grekiskt lantbröd med tzatziki!

Sedan så la jag mig , såg lite 'The mentalist' innan jag somnade som en liten sten. Vaknade sedan, gick upp och tog en dusch innan det var dags för att dra iväg på grekisk afton! Där träffade vi Papa Oyzo, han är 89 år och stentuff! Gick runt och skålade med alla bord "YAMAZ!" hela kvällen, dansade och stog i. KUNGLIGT!

Sprang förresten ner mot Mandrakihamnen, via Ellistranden. Sedan in i stan och..de var lite jobbigt att känna all god lukt från bagerier med grekiskt bröd, munkar, kakor osv..! =)

Imorgon blir det att studera en ö-rundtur, veckomöte och därefter bjudmiddag! Det tycker jag låter bra i alla fall. Sen ska jag bara hem och se spanska cupfinalen mellan FC Barcelona och Real Madrid, som spelas på Nuevo Mestalla. Riktigt kul möte, tror att Barca vinner ganska enkelt faktiskt..det är ett bättre lag helt enkelt. Sedan att divan Ronaldo går ut och säger "utan mig hade vi legat 20 poäng bakom Barcelona", de gör inte stämningen bättre..! :P

Sov gott nu alla därute! =)

Den vackraste stunden i livet var den när du kom.

små korta stunder.

Japp, då har det här fotot äntligen blivit officiellt! Detta tog vi i..slutet av oktober? Det var i alla fall på kick-offen på TFS. Riktigt kul att se bilden i alla fall tycker jag!

Idag så har jag och Sannie varit runt på hela östkusten och studerat. Funnit allt vi skulle egentligen, började i Lindos, sedan upp mot Kolymbia, lunch i Faliraki och sen till Kalithea!

Ikväll, en lugn och fin kväll. Känner mig inte direkt utvilad så tar lite tid för det. Så ikväll har jag lagat lite mat till mig själv, sedan bara legat och sett "bartenderskolan" till sista avsnittet. Det är en hel del likheter med guidelivet, även om personligheterna kanske är lite annorlunda. Men just att ta chansen, och de som är seriösa lyckas, de andra får åka hem - easy as dell!

Annars är det stilla lugnt, skönt det. Imorgon halvfri och sedan ska jag studera grekisk afton, det blir nog bra :)

Förövrigt ganska sur på turkar just nu..hoppas att de tar sitt förnuft till fånga!

Träffade Elin också idag! Det var superkul att ses igen, så längesedan ju! Eller okej, inte så längesedan men 15 dagar ändå :) Blir ju lite annorlunda än när vi bodde grannar och arbetade i samma team :)

Ska sätta igång en film nu, bara ha det så bra helt enkelt :) Sov så gott!


There's just no rhyme or reason
Only this sense of completion
And in your eyes
I see the missing pieces
I'm searching for
I think I've found my way home

fly on the wings of love.



Ha en underbar flygresa till AYT imorgon, söto!

baby, please don't let me go.


Lämnar ett Landvetter och vårsoligt Sverige bakom mig.

VÄLKOMMEN TILL RHODOS JOAKIM!
Tack :)

Haha, så nu är jag alltså på Rhodos, mitt nya hem inför kommande säsong. Och vet ni vad? Jag stormtrivs med alla faciliteter hittills! Har hört så mycket skit om att rummen skulle vara dåliga osv, men jag trivs riktigt bra i mitt rum! Fick nr 55, ett rum jag tror jag faktiskt blev rekommenderad av de som var här förra året (detta var klart redan när jag kom). Det är ett dubbelrum som håller..ja...säkert tre-stjärnig standard. Ganska litet är det men vad gör det? Två sängar, balkong, minikyl, garderob, tv, skrivbord osv! Det kommer bli nice!

Min TM Lalita hämtade mig på flygplatsen, och hör och häpna, alla bagage kom fram trots GOT - CPH - ATH - RHO! Applåd till SAS och Aegean airlines! Inte ens något strul med att ta med medicin genom säkerhetskontroll och liknande, en applåd till!

Nu ikväll så stensomnade jag. Packade upp allting faktiskt, nu är det gjort! Sedan så sov jag ett par timmar. Sen gick vi ut och åt på en restaurang som heter "Yamaz", kommer nog bli flertalet besök där! Vi åt lite plockmat i form av Moussaka, Tzatziki, Saganaki, Vitlöksbröd, Köttbullar osv. Riktigt trevligt! Och så fick jag ju träffa Ellen igen med, och Martin och Josefin (?) och Lalita!

Därefter ett par drinkar på "Big Brother Bar" innan det var dags för att komma hem igen. Nu är det jag och Winnerbäck som avslutar kvällen, han är bara så kunglig!

Vill även passa på att tacka alla mina underbara vänner, mor och far och min asociala katt Wilmer för tiden hemma! Vi får se när jag kommer hem igen, på besök eller för gott, det står skrivet bland stjärnorna och jag är ju inte astronom så..!

Dags att sova! Ta hand om er nu vettja :)

/J

I remember every look upon your face
The way you roll your eyes, the way you say
You make it hard for breathing
'Cause when I close my eyes and drift away
I think of you and everything's okay
I'm finally now believing

That maybe it's true
That I can't live without you
And maybe two is better than one

gotta have faith.

Yes! Det är precis vad jag nog behöver för att hoppas så att mina bagage kommer fram!

Har hittills gått bra, även om vi blev 40 minuter försenade från KBH, det var tydligen en CC som saknades och så var flyget försenat in till Kastrup, jag vet inte..!

Hur som helst, sitter nu på Athens flygplats och ska snart gå in på flyget till Rhodos :) Det är gråmulet ute, men ganska skön temperatur. Nu ska man komma ihåg att det inte är varmt här än och att vi är ganska högt upp.

Annars så..hoppas jag att någon kommer och hämtar mig, det vore trevligt kan man tycka! 1 timmas flygresa till RHO väntar nu! Sen att det är gratis Internet i 60 minuter, när man är här i 25 är kungligt! Sen att man inte förstår någon grekiska...det är verkligen rena grekiskan ;)

Lite trött idag, men fick sova på flyget från CPH. När vi taxade ut så somnade jag, kommer inte ens ihåg att vi har lyft, haha! Tror förövrigt att kaptenen gjorde den mjukaste landningen ever när vi nu kom till Athen, märktes ingenting och jaa då, självklart var han svensk ;)

Fick ett supersött sms också nu, du är bara så underbar! :)

Hör av mig när jag är framme senare!


Ögonblicksbild Athens flygplats gate B13.

a mi manera.



Då var det alltså dags att åka till mitt kommande hem för de närmsta halvåret!

Kommer åka Landvetter, Köpenhamn, Athen och till slut Rhodos! Håll tummarna för att bagaget kommer fram och att allting kommer att gå fint :)

Tack mina kära vänner som spenderat tiden här hemma med mig! Det är alltid värmande att komma hem till 'vardagen' och få vara med er! Jag har tur som har så bra vänner :) Alltid lika kul att vara med er också med allt från FIFA, födelsedagar, luncher och fikabreak!

Nu ska jag i säng, klockan står på 04:45 och sedan åker vi en halvtimma senare. Får nog försöka sova lite på planet mellan CPH - ATH.

Ta hand om er nu, nästa update kommer från Rhodos!

with you is where I'd rather be.

Tänk att man ibland bara finner en låt som beskriver allting så bra.
Precis hur man känner. Precis som man tänker.



There's only so many songs that I can sing to pass the time
And I'm running outta things to do to get you off my mind (oh)
All I have is this picture in a frame
That I hold close to see your face everyday

Now the minutes feel like hours and the hours feel like days
While I'm away
You know right now I can't be home
But I'm comin home soon, coming home soon
All I have is this picture in a frame
That I hold close to see your face again

With you is where id rather be
But we're stuck where we are and its so hard, so far
This long distance is killin me
I wish that you were here with me
But we're stuck where we are and its so hard, so far
This long distance is killin me
It's so hard (so hard)
When we are (when we are)
We're so far, this long distance is killin me
It's so hard (so hard)
When we are (when we are)
So far, this long distance is killin me

Saknar dig så sjukt mycket, S!

stucked in the middle.

Då har jag haft lite "semester" här hemma, och också från bloggen verkar det som! Förlåt för det alla glada !

I helgen åkte jag och Oskar Pålsson till Köpenhamn för en grym helg! Började med att åka till Parken i KBH och se FCK - Randers, en match som FCK enkelt vann med 3-1, uppvisning i första halvlek. Parken var en fin arena, grymt ljud och en trevlig stämning i en underbar vårsol.



Därefter åkte vi vidare mot vårt hotell, ett billigt men helt okej hotell ändå :) Bra läge, men lite föör nära "Isdergade", de flesta vet nog vad det är för en gata...! Hur som helst! Vi drog ut, gick till Jensens för att äta lite! Fick en bra 3-rätters för en billig peng. Kul när Oskar skulle beställa mat! Jag har ju ändå lärt mig att förstå och kunna prata en del danska, göra mig förstådd i alla fall. Så när kyparen undrade om jag ville "uppgradera" kycklingen, vilket bröd jag ville ha osv så svarade jag. Oskars svar var mer "jag tar samma" :D

Sen tillbaka till hotellet. Köpte med några öl på vägen tillbaka och hade en miniförfest med skönt snack och bra musik på rummet! Drog sedan ut i KBH! Träffade Anja, arbetat för Ving på TFS, på en pub som hette "Heidis Bier Bar". Trevlig stämning och förmodligen den största ölen jag någonsin inmundigat. 1,5 liter Påskebrygd i ett glas.. :P

Sen svirade vi runt i stan. Var inne på någon irländsk pub några gånger och en hel del andra ställen, mycket trevligt! Sedan drog vi oss hemåt igen mot hotellet. Efter en macka på hotellfrukosten, något sliten..., så drog vi oss vidare runt tolv. Åkte till Helsingborg för att se matchen och åt en god middag i terminalbyggnaden. Matchen slutade 1-0 till HIF, men ändå trevligt att se Allsvensk fotboll!

Idag är det 22 år sedan jag kom till Sverige! Efter en lååååång flygresa så landade jag i Stockholm och sedan till Göteborg. Kan väl bara summera tiden här som underbar med mina bästa föräldrar :)


Mamma och jag för många år sedan :)

Vad annars? Bara fyra dagar tills jag åker till Rhodos! Tror det kommer bli en awesome sommar, absolut! Hört att vårt boende faktiskt är helt okej, att de renoverat lite osv! :) Det blir meganice!

Miss you.

thanks for the memories.

Tiden på Tenerife W1011 har nu kommit till ett avslut. Jag kan bara säga: TACK ALLA!
Det har varit en underbar säsong med määngder av minnen som jag kommer bära med mig med ett leende på läpparna. Ni har varit fantastiska och jag kommer sakna så många av er!

Kommer göra en summering lite senare, men idag nöjer jag med mig ett bildspel! :D


Elin ser lite skeptisk ut och Morten småtrött. Men en av de många bilderna från min "hej då"-middag när de kom över 36 personer :)



Erika, Jag och Jesse på Vivo :)

Morten, Senni, Jag, Simone, Jesse, Annina och Suvi !


Grabbarna grus! Jag, Morten och Toni!


Sista servicen på Las Piramides med Elin.


Första utekvällen! Johana, Kina, Jag, Sara, Mads, Daniel, Sanna.


Mads, Toni och jag på halloween!


Egypten-maffian! Dan, Frida, Linda, Ellen, Sofia och Daniel.


Jag och Tonilainen!
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!