Cod and airport

Okej, översättningen cod (torsk) kanske inte var den bästa men..Elfsborg torskade mot Gnaget idag, helt rättvis måste jag tyvärr säga. Vill ni läsa dagens matchreferat så finns det här:
http://www.svenskafans.com/fotboll/Elfsborg-foll-tungt-pa-Rasunda-378140.aspx

Dagen annars. Började med den härliga "daylightsavingtime"-proceduren igår kväll, det vill säga att man ställde tillbaka klockan en timma. Som tur var gjorde jag inte det på min hypersmarta iPhone , för det gjorde den alldeles själv. Annars vore det en knepig dag. Sen off to airport och en stressig dag! Går inte in på detaljer men det var allt från det ena till det andra - till slut så kom jag hem och allt blev fint :)

Var hemma ungefär i tio minuter innan Tiina skjutsade mig till "Göta kanal", restaurangen. Japp, där blev det idag igen, samma bord, samma plats, samma tid ungefär. Idag var det ju som sagt AIK - Elfsborg men det gick ju som det gick. Kul att se lite svensk fotboll dock, saknat det också! Det som var lite lustigt var att se Magnus Haglund i vantar och jacka, medans jag försökte sitta och svalna i shorts och t-shirt..!

Imorgon har jag mitt andra välkomstmöte, kommer nog gå fint tror jag! Sen lite service och förmodligen lite födelsedagskalas på kvällen! :) Vi får se hur det blir - men planen är att fira Naja!

Vet inte vad det är med Internet heller, sitter i Tonis lägenhet nu och det är jättesegt, likadant på Göta Kanal. Har nog blivit spanska syndromet - mañana mañana! :P

Nu ska jag typ bara ta de lugnt, blir en lugn och fin kväll hemma! Känns bra det också. Ska nog äta riktigt god frukost imorgon, kokt ägg och rostat bröd i ugnen! Men blir det ugnat bröd då? Hmm...

Så sov gott nu alla så småningom!

HOCKEY AGAIN - SO LOVELY!

Hej alla! :)

Idag är det lördag och idag har jag day-off, det är nice! :) Nu sitter jag på restaurang Göta Kanal och ska äta lite middag, lördagslyxa lite!

Men först. Igår hade vi Halloween-fest! En trevlig kväll i goda människors sällskap där vi började på The Pub, vidare till Leonardos och till sist slutade vi på Den Glade Viking. Allting var i Halloweentema och ja, det var väl skoj!

Jag och Toni bjöd även på en fin sång, vår söta "Your song" på fin kareoke på Leonardos. Sweet! Detta filmades även, men den videon är i väääldigt säkert förvar! Kan dock bjuda på en bild.


Bröderna Scream sjunger "fint"


Anne, Scream och Sara :)


Christoffer ser rädd ut för Scream.

Idag har det med andra ord varit en mycket skön och lugn dag. Sitter som sagt på restaurangen Göta Kanal och ser Timrå - Djurgården. Det är helt underbart att få se på hockey igen, det låter sjukt men shit vad jag längtat efter det. Med lite tur kanske jag hinner hit imorgon också och kan se AIK - Elfsborg, det vore mycket trevligt!

Annars är det fint här nere. Bra väder och så vidare! Såg precis en reklamvideo från NoN, haha! Nu väntar jag på min mat. Ska äta en liten räktoast och en Tagliatelle med kyckling - de är nice! Har mycket förmånliga priser här också så det känns värt att lyxa till det lite på en lördag när man är ledig :)

Ganska kul. Sitter här, vi är tre stycken som sitter i den delen där storbilden är. Här sitter jag själv och ett äldre par. De håller på Timrå - haha! När jag sa "yeees" när DIF tog ledningen får jag bara tillbaka "Vad sa du?" :P

Imorgon är de stor Airport-dag igen! Det ska bli kul, vi ska ha ett nytt system så hoppas de fungerar. Jag och Daniel ska vara kungar i kungsan! Sedan kommer också Naja hit imorgon, VÄLKOMMEN TILL TENERIFE!

Nu vet jag inte om jag ska stanna här efter hockeyn, de visar ändå 'Dansbandskampen'.... :P

DIF kör förövrigt över Timrå i EON Arena. Känns bra! Så kul faktiskt att äntligen när jag ser en match, då spelar DIF som de gjorde i slutspelet förra året, de bådar gott, då saknas ändå Nisse Ekman, Ragnarsson, Ridderwall osv. Men det känns bra de här , kör på bara!!

Jaja, nu ska jag äta lite! Toasten var god, men vet inte hur många toasters den ska få ;) Ta hand om er nu så hörs vi snart igen :)

SLUT TIMRÅ - DIF 3-6! :D

försökt att hitta spår som leder rätt.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva för att göra ett inlägg i stil med Joakim's därför tänkte jag inte göra det heller. Mesta dels för att jag inte är så insatt i fotboll, nog för att jag kan titta på det ibland. Men så där hyyper stor koll har jag inte!

Joakim är, vad vi alla i den här branchen har varit en gång, en blueberry! Och är precis som en sån ska vara, nyfiken och vill lära sig mer! Det är ett gott tecken och vill man så kan man!

Men nu är det nog bäst att sova några timmar för imorgon ska, i alla fall jag över till grannön La Gomera och se vad den har att erbjuda! Sov så gott, allesammans!

Och Joakim, du har precis blivit bloggraped!

                                                                                                                Elin

Service and hospital

Idag blir de ett kort inlägg - eller något!

Hej alla i alla fall!

Hoppas ni har det fint hemma. Fick rapporter igår att det var några plusgrader och regn hemma, likadant idag så jag får väl typ be om ursäkt, men idag har det varit en underbar dag! Runt 30 grader i skuggan, inte ett moln, och det firade vi genom att gå en sväng och avsluta i poolen.

Idag har vi haft service, en lugn sådan men trevlig ändå! Sedan var vi på sjukhuset och såg hur det såg ut - intressant må jag säga! Därefter fortsatte min och Mads jakt på en fotbollsplan med ljus, vi ska börja spela för har ett lag här, men vi måste ha en plan med ljus för det blir så bäckmörkt ganska tidigt på kvällen.


Kanske här? Kostar 150€ per timma :P

Nu ska vi snart åka till Lidl - första gången jag någonsin köper någonting där måste jag säga. Haha, kommer åka till Lidl hemma sen också, då känner jag ju igen varorna ;) Vi får se hur de där går..! Men det är billigare än Hiperdino och Spar så då får det gå!

Hmm, annars så har det inte hänt så mycket nytt. Försöker lära mig lite finska men jag sätter bara lainen bakom allting men de andra bara skrattar åt mig typ :P

Imorgon ska vi på en guidemiddag - fedt! Alla guiderna på ön kommer hit och då ska vi äta god mat - de blir fint!

Annars så vet jag inte, ska ha Halloween-party på fredag, någon som har förslag på utklädnad!?? Vi får panik på de där...!

Jaja, nu ska jag försöka få tag i en bilnyckel! Ta hand om er :)

Waiting for airport

Okej, det här har varit en grymt skön dag hittills! Vaknade vid nio, låg kvar och såg på Bad Boys I, det var verkligen längesedan jag såg den och shit vad bra den är ändå! Sedan gick jag upp, stekte några ägg till frukost och åt lite mackor. Sen gjorde jag dagens största kraftansträngning hittills - bar upp en solbädd på terassen! Men det gick jättebra de med ju, sen bara soooola!

Lite musik, sol och en kudde gjorde denna upplevelse till en mycket bra sådan. Stensomnade igen någon timma och sedan gick jag till poolen och badade. Tog även ett kort på hur utsikten är från takterassen:

Den här vackra utsikten har vi från vår takterass där jag spenderat största delen av dagen!

Så, där borta ser ni Atlanten! Precis jämte mig när uppe står vår fina lilla jaccuzzi, tror vi får döpa den snart så kom med namnförslag vettja! :D

Fick åka en snabb sväng till El Duque för att hämta en väska och två homosapiens för transport - men det var bra kul! :)

Hmm, ja annars, vad ska jag skriva? Många undrar när jag kommer hem på semester och liknande. Ska reda ut de frågorna nu:
1. JA! Jag lovar att jag kommer hem på semestern, dvs Sverige!
2. Kommer lägga semesterönskemål i veckan. Sedan får vi se
3. Jag är ju ny så blir inte seedad om man ska använda fotbollstermer, men får förhoppningsvis ungefär när jag vill.
4. När vill jag då? Lägger tre önskemål, men de skriver jag inte här. Så fort något är klart så ska de som vill få reda på det.

På fredag är de halloweenparty med teamet. Ska bli kul, även om jag och Jens hatar att klä ut sig så vi kanske klär ut oss till två omvandlade vampyrer som blivit människor :P

Kul att det kommit in två killar på Svenskafans också som heter Patrik och en till som kommer skriva under psedonym av olika anledningar. Bra med lite material :)

Nu sitter jag och chattar med Per lite i Danielles och Jens lägenhet, trevligt :) Ska snart bege mig tror jag, hem till mitt, 20 meter dörr till dörr, och sätta mig där och störa Mads när han pluggar spanska. Funderar på att börja med det om några veckor, får se, men det finns en kurs i alla fall som man kan gå här nere för oss reps!

Jaja, nu vet ni lite mer! Vi hörs snart igen! :) /J

First WM done!

Hej alla!

Hoppas ni har lite överseende men jag orkar verkligen inte skriva så mycket här idag. Har haft en lång dag på 13 timmar men det har gått fint och har inte varit stressigt, men 13 timmar från att åka och till att komma hem är lång tid, även om vi hade seista på kontoret.

Har tillsammans med Mads haft mitt fösrta välkomstmöte idag, och det gick bra. Var inte så mycket folk som vi trodde det skulle komma, men de var kul i alla fall. Förutom en sak. När vi skulle börja prata i poolbarens servering så började en låt spela högt...



Jaja, det var bara att bita ihop, prata högt och jag tror det gick fint! :)

Sedan hade vi lite hotellservice som också gick fint! Därefter tillbaka till kontoret och sen till Subway för att äta kvällsmat! Testa "Veggie patty". Det är den vegetariska biffen kan man säga istället för kyckling. Har ju gillat sånt sen mamma introducerade "McGarden" på Donken för många år sedan - riiiiktigt gott! Smaka på det!

Nu ikväll är jag bara hos Elin och Miia lite och lånar Internet. Hoppas på att få det snart hem. Ska hem snart och fortsätta titta på film, Morgan Pålsson - världsreporter. Kan inte sluta tycka den är så kul! Imorgon är jag ledig till 18:30 och sedan till flyget, får hoppas att allting flyter på utan förseningar.

Nu fick Elin ett litet gulligt ryck i soffan till Ushers - OMG! Hennes sista energi gick nog åt till det - slår vad att hon somnar om fem :P

Nej, jag sa att jag inte skulle skriva ett inlägg idag - men det blev de ändå! Men återkommer imorgon eller dagen därpå! Ta hand om er nu! :)

Training and football on day off

Hola! Buenos tardes!

Vet inte om det var spanskt korrekt men skit samma! Idag är jag ledig!! Varit riktigt skönt faktiskt, bara kunna göra som man vill och så! Så idag har det blivit att göra lite saker som kunde vara bra att få gjort.

Igår lagade Mette, Sepideh, Anne och Sara mat till oss! Kycklingfilé, egenhändigt gjorda klyftpotatisar och chamipnjonsås stod på menyn - och shit vad gott det var! Så att jag fick ta disken idag gjorde ingenting :)

Sov ganska länge, kikade lite film och sedan direkt ut och sprang och 20 längder i poolen. Sen lite chill och nu på L'Opera där jag lyssnat på DIF - Elfsborg som slutade 4-4 (!). Återigen tappad seger i slutsekunder, men sånt är ganska vanligt nu mer tyvärr. Fyra mål gjorda framåt - MYCKET BRA! Fyra insläppta bakåt - behövs nog förstärkningar på backsidan nästa säsong..

Ikväll blir det studerande med Mads. Har mitt första välkomstmöte imorgon förmiddag - och det kommer bli mycket folk. Säkert mellan 100-150 personer och vi ska försöka hålla ett bra välkomnande - men det går säkert bra :) På kvällen blir det service på ett av våra fina Blue Star-hotell! Niice!

Nu ska jag snart hem igen. Ska bara se klart på Manchester City mot Arsenal, sedan hemgång! Står 3-0 till de röd-vita nu. Synd att domaren tog en utvisning efter 4:10 men men..! Ingen bra fotboll har det varit heller :P

Jag, Elin och Toni fick för oss att vara smarta igår också genom att åka till Lidl och handla lite mer mat. Spar är ganska dyrt jämfört men Lidl ligger en bit bort så..vi lånade en bil och chansade på att åka dit! Vi blev jätteglada när vi såg att det lyste i butiken från motorvägen, åkte dit och ja, det lyste...MEN, de hade stängt ändå. Vi var där 21:23, de stängde 21:15...vad är de för jäkla tid? Jaja, blev mindre shopping på HiperDino istället, 200 meter från våra hus.



Bjuder på en bild från igår också! En fin solnedgång en bit nedanför våra hus! Var förövrigt på det hotellet som Helen ska bo på också - riktigt fint! :)

Ta hand om er nu så hörs vi snart! Peace!

SIST: Ett låttips på Spotify: http://open.spotify.com/track/0sEHgwAMt2fthUFfR3QMTa
Isländsk artist som är riktigt bra - tack Danielle!
och John Meyerhttp://open.spotify.com/track/6ZUvyLj3Q8LxxH0MrynEhB

Friday without party

Hej kära vänner! :)

Nu sitter jag här på L'Opera igen! Idag är det fredag och nästan alla är lediga, eller halvlediga, imorgon. Det är inte jag. Så istället kommer jag nog vara hemma istället för att åka med till Den glade viking! Är helt slut, även om man inte gör någonting på dagen. Har varit mestadels ledig idag också så det är konstigt att jag inte har mer ork än vad jag har. Kanske lånar en bil och åker en sväng - vi får se :)

Annars har det inte hunnit hända så mycket sedan sist! Har solat och badat en del vid poolen idag, var några stycken som var hemma på eftermiddagen. Carro hade köpt Nescafé som hon bjöd på, tack för det! Sedan blev det att gå hit ner och ja, ikväll vet jag inte riktigt vad som händer!

Fint väder är det i alla fall. Strålande solsken men de senaste två dagarna har det varit liiiite kyligt på morgonen och kvällen. Men jag vet, jag klagar inte. Och det är inte kallt i jämförelse med hemma, MEN, man vänjer sig fort vid värmen!

Måste även bjuda på den här höjdaren idag :

PRÅKRESA!



Haha, sjukt kul ju! :) Visade "Bestefar och Jeg" för några danskar idag, knappt de förstod va de sa ibland - lite kul!

På söndag har jag day-off i alla fall, det är skönt de! Då ska vi försöka åka på "Luxury at sea" med en stor katamaran! Vi får se om så blir fallet men det kan vara skönt om det är fint väder!

Nu dör snart mitt batteri på datorn vilket är samma som att nu ska jag gå hem. Fick precis två inbjudningar till fest ikväll...njaaa :P Vi får se vart kvällen tar vägen =)



Bjuder på en bild av denna läckerhet - men det var den inte. Eller ja, vi tyckte "Idag är det fredag, då kan vi lyxa till det på lunchen". Så jag och Mads beställde in varsin sak som var som den här. Chokladdryck med glass och grädde skulle det vara. Enda saken var att den var varm. Epic fail att sitta med varm choklad i gassande solsken. 4€ i sjön och 200 kalorier fler - inte okej.

Ha de underbart nu! :) /J

No snow in Tenerife

Hör att första snön landar i Sverige och Borås, men här på Tenerife är det strålande sol och en riktigt varm dag idag, drygt 30 grader i skuggan under dagen :)

Annars hinner jag inte riktigt sitta här idag. Ska strax hem och laga mat åt Mads och kanske Mette. Det blir klassiskt svensk mat med kokt potatis, köttbullar, lingon och sallad! Niice får vi hoppas!

Kan bara säga, barnen i våra klubbar vi har är helt fantastiska! Det är riktigt kul att göra deras dag en smula bättre, och det är ömsesidigt. Har även fått lite cred idag, sålt lite utflykter och gjort en del gäster nöjda. Det är bra! :)

Ser just nu nästjumbon i Premier Leauge, Liverpool, spela mot Napoli och det ser ut ungefär som när Elfsborg mötte dem för några veckor sedan, dvs Napoli har allt. Dock kan man dra slutsatsen att Liverpool har något bättre backar än Elfsborg, då matchen slutade 0-0.

Det sägs att WIFI är på väg in i vårt "Melrose place" nu, men det återstår att se. Hoppas på det i alla fall! :)

Imorgon har jag halv fridag och det ska bli så skönt! Funderar på att dra ner till stranden och sola en stund, och bada lite. Har ju inte hunnit göra det sen jag kom över till Tenerife, inte i Atlanten i alla fall! Kul de som tror att vi är i medelhavet eller stilla havet också! :P

Såå...nu ska jag signa ut tror jag. Kan bara säga till alla er hemma som hört av er - JAG SAKNAR ER OCKSÅ! Tro sjutton att jag gör det. Jag trivs bra, har ett bra jobb och ett underbart klimat att leva i..MEN, det förtar inte livet i Sverige med er, min underbara familj och fina vänner! Det här är inte förevigt - bara en del av livet en stund. :)

Och jag tänker på er hemma i snön - kör lugnt, gå försiktigt och ta hand om er! :)

Puss o kram

/J

Lionel Messi!

Ikväll har jag än mindre att skriva. Flyget gick bra, var hemma vid 02:00 inatt och gick upp 08:20! Dagen har gått mycket bra, Bamse har varit på besök och barnen har varit mycket glada.

Sitter nu på stammishaket "L'Opera" med massor av kollegor med mig :) Ska dra hem efter matchen mellan FC Barcelona - FC Köpenhamn och bara ta de lugnt. Leta upp min nyckel men tror den är kvar på Parque Cristobal. :P

Lionel Messi har gett Barcelona ledningen med ett skitsnyggt skott bakom en chanslös Johan Wiland. Helt sinnessjukt vad lite utrymme han behöver för att göra mästerverk!

I övrigt vet jag inte riktigt om så mycket nytt har hänt här nere. För några dagar sedan fick jag min garderob och de gjorde att jag kunde flytta ur min resväska, det är skönt de i alla fall. Mads lagade mat idag, sweet! Ska diska när jag kommer hem dock, lite mer 'sour' kanske... :P

Är så sjukt glad också för att jag har mitt Football Manager här nere, det var värt fem timmar på Internet Café för att tanka ner det! Kört till september första säsongen nu, lär vinna AS som vanligt.

Just ja, det ska bli så sjukt kul att stå på flygplatsen och välkomna nära och kära när ni kommer ner - fan va kul de ska bli! Kommer nog hoppa, springa runt lite, armarna i luften o sånt! Nej men, de ska bli kul helt enkelt! På tal om det har jag lovat Helen jacuzziparty under stjärnklar himmel runt jul - niiice!

Nu ska jag bara sitta här och kika lite på matchen tror jag så..ta hand om er vettja! :D

Flight delay....



Våra gäster har väntat länge och nu kommer flyget - men klockan 00:00, tidigast! Flyget kommer dessutom att landa i Madrid (!) först och sedan hit. Oj oj..hoppas alla är glada och pigga :D

I don't really know what to write...

Det var ju inte så längesedan jag skrev här sist och det har väl inte hänt allt för mycket sedan dess. Idag har jag och Elin kört transfer på både arrival och departure. Ska iväg ikväll igen men det flyget är försenat, det vet vi redan så det blir en sen natt...MEN - de två timmarnas försening gör att jag kan se Real Madrid - Milan istället :D

Bjuder direkt på en bild från Loro Parque - ett måste om ni kommer till Tenerife! Läckert!


Sitter nu på mitt "stammis-ställe" på Internet som vanligt. Hade fritt mellan 15-21:45 nu då. Började med att gå hem och lägga mig en timma, sedan gå ner hit. Unnade mig faktiskt en nyttig pizza här. Ja det finns nyttiga pizzor. Här är de stenungsbakade, färska råvaror och ja, det var helt okej! Men visst tusan hade en "Elias Special" från Campino suttit fint.

Maten är förövrigt något som jag börjar bli trött på. Igår var ett undantag dock när Mette var en super-deuper-gullig-jättesnäll-ängel som bjöd på mat till mig och Mads. Det var kycklingfilé, klyftpotatis, sallad och svampsås! SÅ JÄVLA GOTT!! Det blir mycket pasta och liknande, även om det går att göra en mängd olika saker av det men ändå..!

Imorgon blir det Bamseklubben igen. Härliga barn och imorgon blir det nog pirattema tror jag - wihoo! Hoppas Bamse lyckades bra på frukostklubben idag också!

Förövrigt hörde jag att första snön är på väg mot Sjuhärad, sjukt magiskt tråkigt för er hemma måste jag säga :( Kolla i så fall på den här sidan: http://www.fritidsresor.se/sista-minuten-resor/Post.aspx

Nej, nu är det dags att logga ut härifrån snart. Ta hand om er alla :) Bjuder på ett roligt klipp från BA och Bravo Tours som är ett danskt resebolag, bara för danskar. För alla videor - se : http://www.youtube.com/user/BravoToursDenmark

First day as Bamse-leader

Hej alla fantastiska människor där ute i etern! :D

Idag har varit första dagen i Bamseklubben och Super Kids-klubben! Det gick jättebra, jag och Danielle jobbade på bra och ja, det var roligt! Härliga barn :)

Nu ikväll så har vi bara badat lite i poolen efter jobbet, sen direkt ner och sitta lite på Internet. Hör Elfsborg förlora mot HIF för första gången på Borås Arena, INTE KUL! Men men, vad ska man säga? Jag vet inte..

Imorgon är det airport-day igen! Hoppas på att få lite material nu ikväll så jag vet vad som ska hända, men är beredd på ytterligare en varm dag där i alla fall!

Hoppas ni mår bra där hemma. Lite tjock i halsen när jag vaknade idag, men med bafucin går det väl över! =)

Har inte så mycket mer att skriva här nu, eller jag orkar faktiskt inte. Allt flyter på bra i alla fall! Hörs säkert här imorgon igen! Ta hand om er nu! =)

Funny South West Airlines


Tycker den här är riktigt rolig! Så här ska man allt göra en "security announcement". Fan va bra :D Alla från BA lär känna igen den men bjuder er andra på den också! :)

Chill out!

Hej alla! :)

Igår var en fin kväll med hela teamet. Vi var väl drygt 40 personer som var ute och åt på en restaurang som heter "Chill Out". Åt en räkcoctail som var god, sedan en underbar (!) oxfilé i en härlig senapssås, varma grönsaker och potatis. Sedan en cheesecake med blåbär, glass och grädde! Niice!

Sedan gick vi vidare ut på stan i gott folks sällskap! Nice!

Idag har vi varit på Siam Park, en stor vattenpark här. Finns en hel del roliga saker, som exempelvis en rutschkana som nästan går spikrakt rätt ner, sedan in genom ett rör genom en pool med hajar, niice! Hela turen tog typ 4 sekunder! Men de va kul i alla fall :)

Imorgon blir det första riktiga provet på flygplatsen, ska bli roligt!

Hmm, ja annars är det som vanligt ikväll. Det kommer bli lite gött fotbollstittande på en bar eller liknande här. Det är faktiskt sjukt nice måste jag säga, en sak som är bättre än hemma. Så skönt att kunna sitta ute i svarta natten i bara t-shirt och shorts. Nu typ 24 grader och soligt! :)


Får säga välkommen till Albin (vänster) och Naja (höger) som kommer ner till Tenerife-teamet! VÄLKOMNA! :D

Så, nu håller DIF på att vinna första matchen mot Frölunda för säsongen också, niice. DIF har inte gått bra än men med de laget de har nu så kommer de gå bra, det är jag säker på med tanke på vilken supercoach Hardy är! 3-1 efter två perioder nu, starkt!

Ta hand om er nu!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!